-->

Sunday, September 2

Silat Indonesia, Cabang asli budaya Nusantara. Moncer 15 Medali di Asian Games 2018

Silat Indonesia, Cabang asli budaya Nusantara. Moncer 15 Medali di Asian Games 2018

Pencak Silat asli budaya bangsa-bangsa wilayah sekitar Nusantara, berkembang ti baheula na di nagara-nagara Asean sapertos Indonesia, Brunei Darussalam, Singapura, Malaysia, Thailand jeung Philipina.

Mangrupa sistem beladiri anu ngakar ti na kabiasaan adat di na mertahankeun diri, ti serangan sasatoan ogè ti na serangan jalema musuh. Ayeuna mah tos jadi salah sahiji cabang olah raga di na event-event badag. Da perkembangan na gè geus luas di Asia jeung di Benua lain, utami na di Australia, New Zealand, Walanda, Jerman jeung Amerika Serikat.

Asian Games 2018
Kaleresan janten tuan rumah, Cabang Pencak Silat ti Indonesia kenging 15 Medali, 14 Emas jeung 1 Perunggu. Padahal target ti pamarentah, di na Asian Games 2018 ieu ngan ukur nargetkeun 16 emas, ti na kabèh cabang. Tah ieu luar biasa na Tim Pencak Silat!!!


Tah ieu daftaran nami nu kènging medali tèa:

Medali Emas

Tunggal Putra
Sugianto

Ganda Putra
JAMPIL Yola Primadona, HENDY Hendy;

Kelas B Putra : 50kg sampai 55kg
MALIK Abdul;

Kelas C Putra : 55kg sampai 60kg
YUDANI KUSUMAH Hanifan;

Kelas D Putra : 60kg sampai 65kg
PRATAMA Iqbal Candra;

Kelas E Putra : 65kg sampai 70kg

ADI PUTRA Komang Harik;

Kelas I Putra : 85kg sampai 90kg
PAMUNGKAS Aji Bangkit;

Beregu Putra
NUGRAHA Nunu, SANI Asep Yuldan, MUBAROK Anggi Faisal;

Tunggal Putri
ARUMSARI Puspa;

Ganda Putri

SIDAN WILANTARI Ayu, DWIYANTI Ni Made;

Kelas B Putri : 50kg sampai 55kg
WITA Wewey;

Kelas C Putri : 55kg sampai 60kg

MONITA Sarah Tria;

Kelas D Putri : 60kg sampai 65kg
KAMELIA Pipiet;

Regu Putri
YURISTYA Pramudita, NURHASANAH Lutfi, TRI LESTARI Gina;

Medali Perunggu

Kelas F Putra : 70kg sampai 75kg

RUSDANA Amri;

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2019 Purwakarta Online | All Right Reserved