-->

Monday, August 13

Video: Jalema digelutkeun, jago Kung-Fu lawan jago Capoeira. Saha nu meunang?

Video: Jalema digelutkeun, jago Kung-Fu lawan jago Capoeira. Saha nu meunang?

Purwakarta Online - Mun inget taun-taun kamari, di Purwakarta aya pertunjukan sababaraha disiplin èlmu bèladiri, jadi inget keur baheula keur leutik, meni sok resep lalajo pilem kung-fu. Ayeuna mah aya UFC, jadi katingali èlmu bèladiri mana anu paling èpèktip dipakè gelut. 

Najan urang lain tukang bèladiri, sahenteu na resep ari lalajo UFC mah, komo lamun pertandingan na beda disiplin èlmu bèladiri. Conto na Silat lawan Karate, Gulat lawan Taekwondo atawa Tinju lawan Kung-Fu.

Tah ieu vidio, pertarungan antara Pendèkar Capoeira lawan Pendèkar Kung-Fu, mangga tingali ku nyalira kumaha hasil na!?

Èlmu bèladiri mana anu leuwih unggul?
Ieu mah ètang-ètang pengantar wèh, urang bahas heula saeutik perkawis Kung-Fu sareng Capoeira:

Kung-Fu
Nyaèta èlmu bèladiri ti nagari Tiongkok, loba nu percaya yèn Kung-Fu ieu jadi sumber na èlmu bèladiri nu aya di Asia. Ngalahirkeun bèladiri-bèladiri sapertos Silat, Jujitsu, Karatè jeung sajaba na. Mun di Nusantara mah Kung-Fu tèh sok disebut na Kuntao. Di jaman baheula mah loba pendèkar na siga Thio Samhong, Shaolin, Ip Man jeung Bruce Lee.

Capoeira
Loba dipoyok lantaran leuwih mirip tari dibanding bèladiri. Tapi ayeuna capoeira geus tènar pisan di dunya, komo ayeuna geus loba pendèkar na anu jago tarung di na UFC ngalawan pendèkar ti bèladiri sèjèn. Anu paling koncara mah siga na Anderson Silva, manèh na ampir euweuh nu bisa ngèlèhkeun di na UFC. Capoeira ieu lahir na di Berazil, anu poko di na Capoeira nyaèta èlmu tajong jeung tètèjèh, bari teu cicing suku, awak jeung leungeun ojah terus sigap nyingcet bari ngadagoan kasempetan jang narajang.

Mangga, ayeuna lalajoan, tarung Capoeira lawan Kung-Fu, buktikeun mana bèladiri nu leuwih unggul:




Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2019 Purwakarta Online | All Right Reserved