-->

Monday, August 27

Kisruh gerakan '2019 ganti presiden'

Kisruh gerakan '2019 ganti presiden'

Purwakarta Online - Gerakan 2019 Ganti Presiden anu dikokojoan ku politikus PKS Mardani Ali Sera, kènging tanggapan ti pakar hukum, nyaèta Profesor Romli Atmasasmita ti Universitas Padjadjaran (Unpad). Sakumaha anu parantos dilansir ku TribunWow.com (30/5/2018), yèn Profesor Romli melalui akun twitter na masihan pernyataan-pernyataan perkawis ieu gerakan, anu inti na nganilai yèn ieu gerakan 2019 Ganti Presiden tèh sami sareng ngajak makar ka pamarèntah.

Sumber. Jakartasatu.com
Pami ieu tanggapan Profesor Romli, perkawis gerkan 2019 ganti presiden. Diantawis cuitan ti Profesor Romli Atmasasmita:

@romliatma: akhir2 ini thn politik semakin gaduh jauh melampaui batas toleransi spt fitnah dn kritik tanpa sebab

dn tanpa didukung fakta yg benar semangat kampanye sdh disuarakan jelas melanggar ketentuan tahapan pemilu.

@romliatma: jika diamati tagar dn ajakan ganti presiden 2019 jelas melanggar uu pemilu/pilpres shrsnya terjadi di thn 2019.

@romliatma: jika tagar ganti pres 2019 sdh dikemukakan thn 2018 sm sj mengajak makar thdp pmthn yg sah krn saat ini presiden adlh pres yg sah diplilih rakyat dn pilihan thn 2018 u pilpres 2019 jelas melanggar uu pemilu dn kuhp.

@romliatma: tagar tetap pres2019 sama kelirunya dn melanggar uu pemilu.

@romliatma: yg buat uu pemilu termsk treshold bagi parpol pengusung capres ya amggota dpr justru yg tdk patuh jg angota dpr.


Kisruh
Kampanye 2019 Ganti Presiden dilaksanakeun di sababaraha kota, ngalangkungan hiji kegiatan anu nami na 'Deklarasi Gerakan 2019 Ganti Presiden'. Sapertos di Surabaya, deklarasi akhir na ricuh, sakumaha anu dilansir ku liputan6.com (26/08/2018). 

Ieu gerakan memang masif, kantos nganggé media geulang karèt, tagar, mug, teras kaos jeung lian sajaba na. Ayeuna tos dugi ka ngalaksanakeun 'deklarasi'. Anu tangtos na bari ngempelkeun massa.

Tos tiasa ka prèdiksi ti sa anggal na ku Profesor Romli Atmasasmita. Dunia politik di Indonesia makin gaduh. Nya ayeuna mah tos dugi ka bèntrok massa ningan di Surabaya mah, sanaos henteu ageung mung kedah waspada.

Mèmang asa teu aya lepat na, nyorakeun Gerakan 2019 Ganti Presiden. Tapi pasti na sanès sa alit jumlah masyarakat anu teu panuju ka na gerakan èta. Kecuali upami mèmang aya 'jurig nu teu ka deuleu' anu nyanding, teras mancing-mancing karusuhan di masyarakat liwat ieu gerakan 2019 ganti presiden.


Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2019 Purwakarta Online | All Right Reserved